یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 254283
۲۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۷:۵۴

سی‌ و پنجمین شماره از فصلنامه تخصصی مذاهب و فرق اسلامی «طلوع نور» از سوی مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) منتشر شد.

به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبرحوزه، کمال و استکمال نفس انسان به روایت صدرالدین شیرازی عنوان پژوهشی است که توسط علاءالدین ملک‌اف، ارائه شده است.

وی در بخشی از این پژوهش می‌نویسد، مهم‌ترین ویژگی‌ انسان کامل، انس او با خداست، انسان کامل به مناجات با خدا و شب‌زنده‌داری سخت علاقمند است در خلال عبادت، تمام وجودش مستغرق در ذات الهی است و هیچ لذتی برای او به اندازه لذت عبادت گوارا نیست او در همه حال، چه در خلوت و چه در جلوت به یاد خداست.

انسان کامل، هم التزام به فرائض و هم به نوافل دارد او با انجام فرائض و نوافل می‌کوشد تا به وصل حق تعالی دست پیدا کند انسان کامل، به چیزی، جز خدا عشق نمی‌ورزد، ما سوی الله برای او هیچ و پوچ است او حتی اگر پیامبران را دوست دارد از این جهت است که آنها پیام‌آوران و فرستادگان محبوب و معشوق او هستند از دیگر نشانه‌های انسان کامل، دوست داشتن مرگ است چرا که مرگ راه وصول به لقای حق است، سالک می‌داند که چون مشاهده و لقای محبوب خود جز با رفتن به منزلگاه ابدی امکان‌پذیر نیست، لذا شوق به مرگ در درون او پیدا می‌شود و آرزوی لقای دوست را می‌نماید.

از علامت‌های دیگر انسان کامل، شناخت فرق میان «خواطر رحمانی» و «وسوسه‌های شیطانی» است که این امر، بس مهم و دشوار است ملاصدرا خواطر را به پنج دسته که شامل: «خاطر حق، خاطر قلب، خاطر ملکی، خاطر شیطانی و خاطر نفس» است تقسیم می‌کند.

* سایر عناوین طلوع نور

«ولایت علمی ائمه‌(ع) از منظر فریقین، پژوهشی از آقایان، تهران خلیل اویچ و محمد گرجیان»، «درآمدی بر همگرایی دلایل عقلی اثبات خدا با آیات قرآنی، تحقیقی از مصطفی سلطانی»،‌«پژوهش در بطن قرآن، به قلم سید شاه گل حسین سجادی و ناصر رفیعی»، «شیعه در قرآن؛ تفسیر آیه هفت سوره بینه از منظر فریقین، پژوهش از محمد یعقوب بشوی و محمد علی رضایی اصفهانی» و «بررسی جریان سحر النبی در جوامع حدیثی اهل سنت، از محمد عارف حیدر قزلباش و قاسم جوادی» از عناوین طلوع نور می‌باشد.

در قسمتی از تحقیق سید علی‌رضا عالمی، با عنوان «نسب ذریه زهرا‌(س) در روایات شیعه و سنی» می‌خوانیم: خویشاوندی به دو صورت ولادت و ازدواج شکل می‌گیرد از ولادت، رابطه نسبی و از ازدواج، رابطه سببی تحقق می‌یابد.

انتساب ذریه حضرت زهرا‌(س) به رسول خدا‌(ص) به خودی خود، باعث تشخص جایگاه اجتماعی و سیاسی ایشان نزد عموم مسلمانان بود از این منظر، آنان تهدیدی همیشگی برای مشروعیت خلفا به شمار می‌آمدند و مخالفان درصدد مقابله با این مساله بر می‌آمدند و حتی سعی کردند انتساب فرزندان حضرت زهرا‌(س) را به رسول خدا‌(ص) انکار کنند انکار این مساله تا زمان خلافت حضرت علی‌(ع) به راحتی قابل انکار نبود چون‌که مردمی که مکرر از زبان پیامبر واژگان «ابنای، ابنی، ذریتی و عترتی» را به طور مستقیم شنیده بودند، زنده بودند پس از شهادت حضرت علی‌(ع) مساله انکار نسبت فرزندی امام حسن‌(ع) و امام حسین‌(ع) به رسول خدا‌(ص)، آغاز شد، معاویه برای کاهش نفوذ امام حسن‌(ع) و جلوگیری از مقبولیت ایشان برای خلافت، این مطلب را مطرح ساخت چرا که انتساب به رسول خدا‌(ص) برای مسلمانان اهمیت فراوانی داشت.

فصلنامه «طلوع نور» به صاحب امتیازی، جامعةالمصطفی‌العالمیه مجتمع آموزش عالی امام خمینی‌(ره) و مدیر مسئولی حجت‌الاسلام‌ والمسلمین احمد مرادخانی، در 150 صفحه و با قیمت هزار و پانصد تومان منتشر شده است.

علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر به نشانی: قم میدان جهاد مجتمع آموزش عالی امام خمینی‌(ره) مراجعه کنند و یا با تلفن 7110638-0251 تماس بگیرند.

همچنین پایگاه اینترنتی www.miu.ac.ir در دسترس علاقمندان می‌باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha